Не залишатися в чотирьох стінах! Доступно.UA випустили друге відео з серії про реабілітацію ветеранів

Доступно.UA розробляє новий соціальний проєкт для підтримки людей, що постраждали від війни. З нього розпочалася інформаційно-мотиваційна кампанія в рамках програми реінтеграції ветеранів IREX. Проєкт має на меті мотивувати осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни, повернутися до активного суспільного життя, попри виклики, пов’язані з інвалідністю. Надати їм психологічну підтримку, а також актуальну та чітку інформацію, яка допоможе з цими викликами впоратися: оформлення документів, реабілітація, працевлаштування тощо.

Не всім щастить потрапити на реабілітацію за кордон, або отримати доступ до інформації щодо своєї інвалідності. Автори кампанії прагнуть донести, що інвалідність — не вирок та показати реальні приклади людей, які продовжують життя на повну.

Саме тому в рамках кампанії за участю Олександра Будька буде створено три інформаційно-навчальні відеоролики про реабілітацію осіб, що отримали травми опорно-рухового апарату. У громадських просторах також буде розміщено соціальний плакат кампанії з QR-кодом на створені відео.

У другому відео розповідається, які етапи відновлення проходять ветерани та ветеранки від  госпіталізації до протезування.

 

 

Перше відео із серії дивіться за посиланням.

 

Кампанію втілено Доступно.UA в рамках проєкту, що проводиться завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США.

Стежити за апдейтами проєкту та за новинами Доступно.UA можна на сторінках у Facebook та Instagram. З будь-яких питань писати на pr@linza.agency.

Довідка

Доступно.UA — неурядова організація, заснована в Україні у 2015 році, що займається моніторингом доступності українських міст. Організація має на меті нормалізацію сприйняття людей з інвалідністю суспільством, просування тренду архітектурної доступності в Україні та мотивацію людей до активного життя.

Дмитро Щебетюк — український громадський діяч, засновник організації «Доступно.UA», автор проєкту Рейтингу доступності міст України «Тостер», спортсмен, блогер, ведучий рубрики «Інклюзія» від «Телебачення Торонто».

Олександр Будько (позивний «Терен») — солдат, головний сержант взводу вогневої підтримки ІІ стрілецької роти 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ (в/ч А4599). Втратив обидві ноги на ізюмському напрямку. Про свої військові будні та поранення військовий без прикрас пише в інстаграм-щоденнику, який читають понад 25 тисяч людей.

IREX — партнер проєкту, міжнародна некомерційна організація, яка спеціалізується на міжнародному сприянні освіти та розвитку. IREX співпрацює з партнерами в понад 100 країнах.


«Стратегічна візія» — організація, яка сприяє економічній, інфраструктурній та ментальній відбудові України

Підтримати