Данія буде допомагати у відновленні Миколаєва: створення нового “Копенгагену”

Данія планує допомогти у відновленні Миколаєва на Чорному морі, коли бомбардування припиняться.

Про це розповів мер Миколаєва Олександр Сенкевич в інтерв’ю датському TV2.

Ми бачимо Миколаїв у майбутньому “новим Копенгагеном”, – сказав Сенкевич.

Він зазначив, що вже у серпні уряд Данії погодить створення плану відновлення Миколаєва. А вже після цього Сенкевич має вирушити з робочим візитом до Копенгагена, щоб підписати з МЗС Данії меморандум, на основі якого буде розписано план відновлення руйнувань.

Також, розповів Сенкевич, у майбутньому українське місто та Данія можуть співпрацювати у галузі систем збирання, переробки, утилізації відходів та IT-технологій.

Він наголосив, що потрібні не гроші, а проєкти. Як приклад мер згадав будівництво сміттєспалювального заводу, який може виробляти енергію та тепло.

Після війни Україна потребуватиме громадського транспорту та будівельних матеріалів. Його можна привезти в країну морем до Миколаєва. Це відкриває ринок, – заявив також міський голова.

Ще одна мета – відновити суднобудування у Миколаєві, на чому також наголошував президент Володимир Зеленський у своєму зверненні раніше.

Раніше Данія погодилася допомогти відновити Миколаїв, коли припиняться бомбардування російських окупантів. Зацікавлена організація Green Power Denmark вже є частиною партнерства, яке сприятиме відновленню зруйнованого міста.


«Стратегічна візія» — організація, яка сприяє економічній, інфраструктурній та ментальній відбудові України

Підтримати