Лише 6% бізнесів адаптувалися до умов воєнного часу – Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації провело опитування представників бізнесу щодо  їх спроможності працювати в умовах війни.

Про це пише пресслужба Мінцифри в Telegram, з посиланням на результати опитування, у якому взяли участь 877 власників та CEO підприємств.

Згідно з відповідями, 46,8% підприємств зупинені або майже зупинені через повномасштабне російське вторгнення. Загальні прямі втрати малого та середнього бізнесу з 24.02.2022 оцінюються в $85 млрд.

Здебільшого, труднощі з якими стикаються підприємці під час війни — мала кількість платоспроможних клієнтів, непрогнозованість розвитку ситуації в Україні та відсутність достатнього капіталу.

Як повідомляє Мінцифри, зараз лише 6% бізнесів адаптувалися до умов та змогли побудувати стратегію та бізнес-план у нових реалій.

Попри такий малий відсоток, багато українських підприємців продовжують підтримувати державу.

  • 38,4% співробітників та керівників допомагають самостійно по змозі
  • У 31,5% випадків це є важливою частиною всього бізнесу та колектив
  • 23,5% допомагає шляхом розвитку бізнесу й робочих місць
  • 6,6% не мають можливості допомогти

Також відновлення бізнесу в Україні залежить і від ситуації в регіонах. За результатами опитування 75,1% бізнесів не взаємодіють із представниками ОДА та територіальних громад, щоб відновити розвиток підприємництва на місцевому рівні.


«Стратегічна візія» — організація, яка сприяє економічній, інфраструктурній та ментальній відбудові України

Підтримати